Градушка с размерите на яйце падна в Миладиновци

15:35, 14 юни 16 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров посети село Миладиновци, за да направи оглед на щетите от градушката, която изпочупи стъкла на автомобили, къщи и покривни конструкции на жилищни и стопански сгради.

„Селският пастир бил застигнат на полето от градушката, но се разминал без тежки травми“, сподели кметът на Миладиновци Салих Дживгов, който придружи кмета и главния експерт по сигурността Кирил Керев при обиколката им по къщите. Данни за други пострадали няма.

Стихията, която нанесе щети на имотите в селото, се разразила  към 13,30 часа в понеделник и продължила 10-на минути. Ледените късове са били с размерите на яйце и дори по-големи, разказаха местните хора пред кмета.



Пострадали са близо 100 обитаеми къщи, по чиито покриви има изпочупени цигли. По изчисления на главния експерт Керев са повредени между 10 000 и 15 000 цигли в селото. Пробити са етернитови плоскости по покривите на стопански сгради, видя при обхода си в селото и кравефермата д-р Димитров.

До момента в кметство са постъпили сигнали за счупени стъкла на няколко къщи, 5-6 автомобила  и автобус. Има и огънати ламарини по покриви и коли.     



„Беше страховито. Валя малко, но градушката беше страшна. Старите хора разказват, че не е имало такова нещо при нас. Тепърва ще видим какво е останало здраво по дворовете”, сподели Мая Колева. Съселянинът й Салих Салиев пък показа строшеното задно стъкло на колата си, която била паркирана под дърво, но не била пощадена от стихията.

Кметът д-р Димитров поиска да се установи има ли хора в крайна невъзможност да ремонтират пострадалите си домове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама