Търсят още свидетели на побоя в Раднево

16:08, 14 юни 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търсят се още свидетели на побоя нанесен над трима младежи от роми в Раднево на 2 май т.г. Предстоят нови разпити, извършен е и допълнителен оглед на местопрестъплението, съобщи наблюдаващият прокурор по делото. Очаква се делото за кървавия екшън да влезе в съда след лятната ваканция.

 За постоянно в ареста остават четиримата биячи Калчо Иванов, на 39 г., Антон Иванов, на 22 г., Динко Асенов,  на 23 г., и Стефан Иванов, на 19 г., всички от Раднево. Те са обвинени в опит за  убийство по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116, ал.1 от Наказателния кодекс, а Стефан Иванов и  за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди.  За това престъпление  се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15  до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Ромите бяха задържани след като на  2 май т.г. в Раднево,  по повод отнето предимство, нанесли побой над трима младежи Цветелин Кюстендилски, Георги Николов и Живко Жеков от същия град. На Живко бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белия му дроб. Тримата се лекуваха в Старозагорската болница „Проф. Стоян Киркович”.

Според Прокуратурата са налице безспорни доказателства за хулиганските подбуди на четиримата обвиняеми : инцидентът е станал в центъра на миньорския град и пред множество свидетели, които изразили възмущението си от тяхното деяние.

Няколко групи свидетели са дали показания. Според тях,  побоят е бил предшестван от друг инцидент и друг физически сблъсък между Стефан и Цветелин, който завършил без проблеми и двете групи се разделили.  След това пред фитнес залата пристигнали два леки автомобила, от които слезли четиримата роми, които носели ножове, бухалки и сапове. Те нанасяли удари с бухалките по пострадалите Живко Жеков, Георги Николов и Цветелин Кюстендилски. По показания на свидетелите Стефан е пробол Живко с голям черен нож, който останал да стърчи в тялото му, после баща му Калчо го извадил от ранения. Цветелин е бил свален на земята от удари  с бухалки, последен паднал Георги.

Побоят предизвика вълна от възмущение в цялата страна, а радневци се вдигнаха на протест и призоваха да се спре агресията и да бъдат разрушени незаконните постройки в ромския квартал „Кантона”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама