С 84 отличници и успех 5,44 завърши випуск 2016 на ЕГ „Гео Милев“ в Добрич (снимки)

16:12, 14 юни 16 25 886 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зрелостниците от випуск 2016 г. на Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич получиха днес на официална церемония дипломите си.

Завършват 145 абитуриенти, като общият успех от дипломите е Много добър 5,44. Броят на отличниците е 84. 35 деца получават немски езикови дипломи DSD, 11 са с френски езикови дипломи DELF, а 36 са с международни сертификати по английски език - Cambridge C2 – 17,

Cambridge C1 – 10, В2 – 1 и IELTS – 8.

Това е част от профила на випуск 2016 г., който очерта директорът на гимназията Милена Иванова.

„Годините в ЕГ „Гео Милев“ са зад вас, а пред вас е бъдещето – пътят в живота. Сега трябва да избирате и да решавате сами. Да поемате рискове и отговорности. Но, тогава още по-сладък е успехът от извоюваното. Вашият випуск отново достойно прие предизвикателството, наречено държавни зрелостни изпити, които дават най-точна преценка за постиженията на учениците в национален мащаб и ги правят съизмерими с постиженията на техните връстници в Европа и света“, посочи Милена Иванова.

Тя подчерта, че успехът на зрелостниците от випуск 2016 г. на Езикова гимназия от матурите е Много добър 5,42 , като от зрелостния изпит по БЕЛ средната оценка е 5,30, а от втората матура Отличен 5,53. На четири от матурите възпитаниците на гимназията са постигнали отличен успех – по английски език – Отличен  5,62 при 77 явили се ученици, немски език – Отличен 5,67 при 37 ученици, физика – Отличен 5,99 от явили се 4 ученици и химия – Отличен 6,00 – 1 ученик.

На матурите гимназията има 22 пълни шестици – 3 по БЕЛ, две по немски език, 12 – по английски език, 2 по математика, 2 по физика и една по химия.

Учениците с пълни шестици от матурите са:

Васил Манев – Български език и литература и Немски език – лауреат по БЕЛ, стипендия „Йордан Парушев“

Марина Димитрова – Български език и литература и Английси език–6.00– предложение за Национална диплома

Томислав Рачев – Български език и литература и Немски език - 6.00 – предложение за Национална диплома

Иван Янков – Химия и Физика  (3. ДЗИ)

Александър Алджабари – Английски език

Михаела Кръстева – Английски език

Кристиана Костадинова – Английски език

Георги Вълков – Английски език

Варвара-Велика Рогова – Английски език

Марина Арнаудова – математика

Елена Тонкова – математика

Деница Бинева – Английски език

Лина-Мария Стоянова – Английски език

Стелияна Петкова – Английски език

Мирослав Марков – Английски език

Мутлухан Исаев – физика – стипендия „Йордан Парушев“

Сара Бусари – Английски език

Лидия Любчева - Английски език

На матурите повече от половината оценки – 177, са отлични. Само един ученик има оценка „Среден”, 24 са с оценка “Добър”, а 89 – „Много добър”.

„Гордост за нас са и нашите лауреати от национални олимпиади с оценки 6,00, признати за прием във ВУЗ: Васил Манев – БЕЛ, Стоян Генчев – информационни технологии, както и Михаела Кръстева и Христина Петкова – отличен 5,75 на олимпиадата по АЕ“, посочи Милена Иванова.

„Всички тези резултати нареждат нашата гимназия на челните места на националния рейтинг на училищата. Те са плод на вашия труд и любознателност. Едва ли биха били възможни без опита и всеотдайността на вашите учители. Надавам се, че ние – вашите учители, сме ви помогнали да придобиете качества, необходими ви за вашето бъдещо развитие – знания, умения, креативност, толерантност и търсещ дух, морални ценности, които ще ви помогнат да запазите самобитността на българина и постигнете единение с европейската култура и развитие.

Благодаря ви за прекрасните мигове на удовлетворение, което ние – вашите учители, изживяхме заедно с вас. Бъдете живи и здрави и помнете, че ние оставаме тук и всички сте добре дошли в нашата, вашата гимназия, защото, където ида сме по света, ключа, който винаги носим, отваря едно емоционално и духовно пространство, наречено ЕГ „Гео Милев“. Желая ви успехът да е неотклонен спътник в нелекия ви бъдещ път. Вярвам във вас! На добър път! Напред и нагоре!“, пожела още директорът Милена Иванова на зрелостниците от випуск 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама