РБ ще обсъжда конкретни имена за кандидат-президент в петък

17:05, 14 юни 16 / Политика 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Контактна група с представители на всички партии от Реформаторския блок се събира в петък да обсъди профила и конкретни имена за кандидати за президент и вицепрезидент. Това каза пред журналисти след заседание на Изпълнителния съвет на РБ депутатът Димитър Делчев. Миналата сряда лидерите на Блока се разбраха да издигнат обща кандидатура за президент на предстоящите тази есен избори.

Припомняме, че преди дни лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че той би бил подходяща кандидатура за президент. Меглена Кунева от ДБГ отговори малко след това, че всеки може да има лични желания, ако счита, че това е прилично. Председателят на СДС Божидар Лукарски пък предложи Гражданският съвет в РБ да излъчи кандидат-президентската двойка.

По думите на Делчев реформаторите са обсъдили и възстановяването на работата на Предизборния щаб на РБ, който да започне подготовката за президентските избори. Той обясни, че пътят за успешно представяне на вота е съсредоточаване усилията в кампанията, която ще се проведе.

На въпрос за конгрес на РБ, Делчев каза, че са обсъдени две възможности за дата на общия конгрес на РБ - преди и след президентските избори. "ДСБ искат той да бъде преди президентските избори, но останалата част от Блока смятаме, че подобен обединителен форум с важните задачи, които има да реши, трябва да се подготви внимателно и да бъде конгрес на триумфа на РБ", допълни още депутатът.

"Внимателни сме към хора, които първо казват, че РБ бил  изчерпан проект, а след това уж искат съюзен конгрес. Двете неща си противоречат", заяви Делчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама