Гимнастичка от ансамбъла ни с опасност за живота след падане от 6-ия етаж

17:17, 14 юни 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една от най-добрите състезателки от националния ансамбъл на България Цветелина Стоянова е в „Пирогов”. 21-годишната гимнастичка е приета по спешност около 14 ч. днес в шокова зала, в съзнание, но в изключително тежко състояние, съобщава бТВ.

Световната шампионка в многобоя от първенството в Измир през 2014 г. е паднала от 6-я етаж на блок 319 в кв. Надежда.

Няма следи от насилие по тялото на Стоянова. В момента на гимнастичката се извършва животоспасяваща операция от трима лекари. Единственото, което е известно към момента е, че далакът й е премахнат.

За София Topnovini.bg от „Пирогов“ уточниха, че следобед е докарано 21-годишното момиче от спешен медицински екип с височинна травма. Пострадалата има засегнати гръден кош и корем. Операцията продължава и в момента.

Рано тази сутрин ансамбълът ни отлетя за Тел Авив, тъй като в петък в Холон се открива европейското. На летище „София“ изненадващо станало ясно, че Цветелина Стоянова остава извън отбора заради здравословни проблеми. Тя ще бъде сменена от резервата Любомира Казанова.

Цветелина Стоянова изкълчи глезен броени дни преди домакинството на България на турнира за Световната купа в края на май. Въпреки травмата, тогава тя участва.

Цветелина Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София. Световна шампионка в многобоя от Измир 2014, световна вицешампионка на три топки и две ленти пак от първенството в турския град, сребърна медалистка на планетата в многобоя от Щутгарт 2015 и бронзова на три чифта бухалки и две въжета. Стоянова е от спортно семейство - баща й е известният боксов специалист - Йордан Стоянов- Старото, а брат й - Найден Стоянов, бивш национал по бокс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама