Танева ядосана на Нинова: Предизборен трик на БСП е да втълпява, че губим милиарди

18:14, 14 юни 16 / Политика 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опитът на БСП да втълпи на обществото как губим милиарди по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) е жалък предизборен трик, защото явно за БСП президентската кампания е вече започнала. Така министърът на земеделието и храните Десислава Танева коментира в профила си във "Фейсбук" твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че България е заплашена от санкции по европейски програми и около 1 милиард и 100 млн. лв. ще бъдат покрити от националния бюджет.

"Същата спекулация как губим милиарди по ПРСР 2007-2013г. бе направена вчера от близка до вас медия. Още вчера тази спекулация бе опровергана от заместник-министър Грудев с факти и доказателства - няма спрени милиарди и наложени такива санкции по ПРСР! Публична е информацията за всички наложени сакции и помирителни процедури, които текат с Европейската комисия, качена е и на сайта на Министерството. За пореден път апелирам да си служите с информацията експертно, а не политически", посочва минитърът.

"Ще Ви припомня само един факт, за който има множество доказателства - Европейската комисия върна написаната от Вашето правителство, с премиер Орешарски, Програма за развитие на селските райони 2014-2020г. с рекордните 426 бележки. Разбирам, че искате да опровергаете липсата на експертност и невъзможността да управлявате европейските програми, което сте го доказали неведнъж, като си служите с политически лозунги. Но изричането на лъжи е лесно доказуемо (Информация за проведените одитни мисии и предложени от страна на ЕК финансови корекции по ПРСР 2007-2013 г. към 27.05.2016 г. - рубрика "Актуално", на 2-ра страница). Когато фактите говорят, вие трябва да замълчите", допълва още Танева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама