Награди за състезателите по авиомоделизъм от Търговище

18:39, 14 юни 16 / Спорт 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавно първенство и кръг от Световна купа по авиомоделизъм за кордови модели се проведе в  Пазарджик. Отбори от Словакия, САЩ, Испания и Франция се състезаваха на авиомоделните писти в Парк „Остров Свобода“ в коритото на река Марица.

Клуб "Аероелит" към ЦМДИ – Търговище с ръководител з.м.с. Николай Николов бе представен от трима състезатели - Борислав Терзиев, Мартин Герганов и Волкан Хасан. 

Призови места в отделните класове завоюва екип Волкан Хасан и Николай Палежев (Русе).

В индивидуалните дисциплини Волкан Хасан завоюва трето място в категория „Комбат” при юношите , Борислав Терзиев – 2 място в категория "Акробат", а Мартин Герганов – 3 място също в категория "Акробат". 

Любопитен факт е, че Волкан Хасан и Ники Палежев са първите национални шампиони в нова за страната ни категория – F2F. Те станаха шампиони и при юношите, и при мъжете.

За Световната купа Волкан е трети за юноши в категория „Комбат” и втори в категория F2F. Първото място завоюва испанският отбор, който е с дългогодишна история и участва с професионални двигатели. Следва кратка почивка за младите авиомоделисти, а след 2 седмици предстои интензивна лагер – школа в Русе, където те ще бъдат подготвяни от з.м.с. Валентин Павлов за Световните купи „Франция” и „Дания”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама