Продължава косенето на тревата в част от кварталите на Добрич

19:03, 14 юни 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинарите в Добрич продължават косенето на тревата по кварталите на града, информираха от местната администрация в отговор на въпрос на Topnovini.bg. От Община Добрич съобщиха, че служителите на Общинското бюджетно предприятие "Устойчиви дейности и проекти" са по групи в кв. „Христо Ботев", бул. „3-и март", кв.„Рилци" и бул. „Добруджа", в градски парк „Св. Георги" и други.

Вече е приключило косенето в централна градска част, кварталите „Дунав", „Югоизток", „Иглика", „Строител", "Модерна махала", „Балик", „Добротица",  „Дружба"1, „Дружба" 2, „Дружба" 3, „Дружба" 4, по бул. „25- септември" /посока Варна/ и  бул. „Русия".

Общо в сектор "Озеленяване" работят 90 човека, от които 65 се занимават пряко с косене, търмъчене и товарене на изкосената трева, информират от Общината. В предприятието работят 13 жени, които им помагат, когато се налага, но тяхната главна роля е да поддържат цветните площи. През май и юни те са засадили цветята в красивите цветни фигури в централната част на града и  парк  „Св. Георги". Само двама от служителите поддържат розариума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама