Пловдивските социалисти честваха 160 години от рождението на Димитър Благоев

19:10, 14 юни 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивските социалисти отбелязаха тържествено 160 години от рождението на Димитър Благоев. Барелефът на Дядото бе отрупан с цветя, а градските и областните структури на БСП, БАС, Сдружение „Памет и бъдеще” положиха венци. Почит и уважение към основателя на  социалистическата партия в България изразиха лидерът на пловдивските социалисти проф. д-р Красимир Мурджев, народните представители Георги Търновалийски, Димитър Дъбов, Красимир Янков и Манол Генов, кметове и общински съветници на левицата в Пловдив и областта. Георги Гергов – член на ИБ на НС на БСП и областен председател, поздрави множеството, а на младите хора каза, че трябва да са горди с корените на партията.

В словото си по повод годишнината на Дядото д-р Любомир Паунов припомни исторически факти за личността, политика, общественика, книжовника, учителя и прогресивния ум Димитър Благоев. „Той се качва на политическата сцена в следосвобожденска България, за да участва в изграждането на държавността. 

„Като стожер на правдата и прогреса в обществото не за власт и пари, не за политически дивиденти и постове, а за общото благо на народа, увлича след себе си хиляди готови да подарят живота си на идеята за един по-добър свят”, каза още д-р Паунов. В заключение той направи препратката към съвременните реалности и мисията на социалистите да направят промяна. Младият БСП лидер очерта основните задачи пред БСП за възстановяване на България. „Нека всеки си зададе въпроса какво е направил днес, и какво може да направи утре, за да живеят идните поколения по-добре и по-сигурно тук, в България. Димитър Благоев - Дядото го е правил, за да бъдем тук днес, заедно” – каза в заключение хирургът.

С призив да се помнят и предават заветите на Благоев изпълняващият длъжността председател на РС на БСП – Централен Тодор Стоилов закри тържественото честване на годишнината от рождението на Дядото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама