Славчо Атанасов: Кандидат за президент на патриотичните партии може да стигне до балотаж с ГЕРБ

19:32, 14 юни 16 / Политика 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Патриотичното пространство, ако се яви заедно, може да спечели 15 -20% от избирателите. Няма лошо да се вземе един общ патриотичен кандидат за президент. С тези гласове той като нищо може да стигне до балотаж с кандидата на ГЕРБ. Това коментира в ефира на БНТ новият председател от Патриотичния фронт на комисията по културата и медиите Славчо Атансов. Коментарът му е по повод разговорите, които „Атака“ и Патриотичния фронт започнаха да водят за излъчване на общ кандидат за президент.

Преди седмица Атанасов беше назначен за шеф на парламентарната комисия, след като от партията отстраниха Полина Карастоянова от поста.

Атанасов обясни, че „патриотичните партии в парламента имат различия в някои области“, но и някои от възгледите им се припокриват. Той обаче избегна въпроса на водещия какво са си говорили лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и лидерът на ПФ Валери Симеонов на среща миналата седмица.

„Патриотичното пространство трябва да се яви като един общ блок, но и поотделно. Едно патриотично пространство няма ляво или дясно“, каза той. И добави, че идеологиите на двете партии са различни, но това не пречи да излъчат общ кандидат за държавен глава.

По повод новия си пост Атанасов заяви, че в комисията за култура и медии „класическото партийно разделение, което съм виждал в други комисии го няма“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама