Безплатни руски филми завъртат във Фестивалния комплекс

19:49, 14 юни 16 / Култура 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивалният и конгресен център за трета година ще бъде партньор на престижния Славянски форум на изкуствата „Золотой Витяз“. В дните от 27 юни до 10 юли ще се прожектират 4 игрални продукции и колекция от руски анимационни филми. Всички ленти ще се прожектират от 11 ч. в зала „ Европа“ при вход свободен, съобщават организаторите.

Преди началото на прожекциите, част от филмите ще бъдат представени от руски артисти, взели участие в снимачния процес. Сред гостите тази година ще бъдат Николай Бурляев - президент на Славянския форум на изкуствата „Золотой Витяз“, народен артист на Руската федерация, писател, поет и драматург, член на Президиума на Обществения съвет на Министерството на културата на Руската Федерация, член на ръководството на на Съюза на кинематографистите в Русия; актрисата Инга Шатова; режисьорът, аниматор и художник Александър Петров; народният артист на Русия Леонид Мозговой, народната актриса на Русия Нина Усатова и др.

Лентата „Гогол. Приближеният“ ще бъде показана на 27 юни. Тя ще бъде представена от Никлай Бурляев и Инга Шатова. „Да излекуваш страха“ (на снимката) ще бъде представен от генералния продуцент Олег Ситник на следващия ден.

На 30 юни ще бъде показан филма „Анна от 6 до 18“ на режисьора Никита Михалков. Актрисата Нина Усатова пък ще представи продукцията „Остров“ на 8 юли.

Киноманите ще могат да видят колекцията от руски анимационни филми на 10 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама