Кристалина Георгиева е кандидатът на ГЕРБ за президент, според читателите на Topnovini.bg

20:30, 14 юни 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на ГЕРБ за президент ще бъде зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева, смятат читателите на София Topnvini.bg. Това показват резултатите от анкетата ни с въпрос - Кой е кандидатът на ГЕРБ за президент, името на когото пазят в тайна?

Кристалина Георгиева е получила 34% от гласовете на читателите, след нея с 15% пък е кметът на София Йорданка Фандъкова.

Лъчезар Иванов - Лъчо Мозъка бие пък премиера Бойко Борисов и вицепрезидента Маргарита Попова с 1% като най-вероятния кандидат за президент на ГЕРБ. Иванов е получил 11% от гласовете, а Борисов и Попова имат по 10%. Те са последвани веднага от вицепремиера Томислав Дончев с 9%, който беше една от сериозно спряганите партийни кандидатури.

Според читателите ни шансът председателят на парламента Цецка Цачева да бъде кандидатът на ГЕРБ е 7%, а най-малко гласове е получил Цветан Цветанов, който има едва 3%.

"Намерихме си кандидат за президент. Той е част от политичеса партия ГЕРБ. Ще го кажем на по-късен етап. Подготвяме се добре.  Не изключвам възможността кандидатурата да бъде обявена септември месец", заяви преди дни Цветанов и отрече Кристалина Георгиева да е вариантът на ГЕРБ за държавен глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама