Пловдивските съветници от БСП гласуват против отчета за изпълнение на бюджет 2015

07:00, 16 юни 16 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"БСП няма да подкрепи отчета за изпълнение на бюджет 2015. Това е един напудрен, предизборен бюджет, със заявени амбициозни намерения и твърде скромна реализация, особено в най широко рекламираната област - инвестиционната програма. Този бюджет изпълни задачата - местните избори 2015 бяха спечелени." Това коментира финансистът на групата съветници от БСП в Пловдив Петя Манева.

Тя е категорична, че в условия на финансова и икономическа криза бюджетът на Общината трябва да бъде ориентиран към конкретни цели и резултати, т.е. необходимо е да се сформира програмен бюджет. За съжаление, тази практика продължава да се пренебрегва от местната власт, твърди Манева.

"Изготвеният отчет за касовото изпълнение на бюджет 2015 отговаря на определени законови изисквания, форматиран е на принципа "план, равен на отчет", но в него не се вижда максималната полза от управление на публичните финанси, не е отчетена връзката между изразходваните средства и резултатите за гражданите на Пловдив", коментира още съветничката от БСП.

По думите й липсва прозрачност и достоверност, защото когато се говори за пари, не е важно само колко, а и как се разпределят, харчат и отчитат. Твърдението си финансистката на БСП аргументира с липсата на отчет за изпълнение на капиталовата програма и отчет за изпълнение на Програмата за управление на общинската собственост.

"Те са основни документи и са неразделна част от годишния бюджет. Те са неговият фундамент и тяхната липса оставя усещането за непрозрачност при реализирането на инвестициите", допълва тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама