Георг Спартански откри обновен плувен басейн в Плевен

07:03, 16 юни 16 / Спорт 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Георг Спартански откри обновения плувен басейн в Гимназията по лозарство и винарство и даде символичен старт на летния сезон в града.

На срещата присъстваха директорът на ПГЛВ Бисерка Илиева, представители на местната администрация, спортни дейци.

Бисерка Илиева разказа пред репортер на Топновини, че реновацията на плувното съоръжение е на стойност около 20 000 лева. Басейнът е отдаден под наем, но учениците на гимназията ще го използват със специален статут.

Тя припомни, че басейнът е построен през 1970-а година, като създаването му е придружено от сериозни проблеми. Оказва се, че и тогава големите фирми не са искали да се заемат с толкова малка поръчка, като накрая единствено общинското дружество "Паркстрой" се наема да го построи. Плувният комплекс е създаден с доброволен труд на граждани, преподаватели и ученици.

Кметът Георг Спартански заяви, че пожелава успех на начинанието и допълни:

"Спортната инфраструктура е сред основните ни приоритети. С колегите в Общината и Общинския съвет трябва да положим усилия да създадем повече такива места и да дадем възможност на бизнеса да направи”, акцентира той.

Градоначалникът припомни, че състоянието на стадионите и спортните зали в Плевен е "катастрофално" и опитите за ремонт не биха се реализирали без съдействие на централната власт.

„Това е и един от ангажиментите, който всички, които се занимаваме с обществени дела, сме поели – да осигурим пари за стадиони, спортни зали, за изграждане на новата спортна зала на мястото на колопистата", заключи Спартански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама