5 проекта за ремонт на храмове са подадени в Шуменско

07:18, 16 юни 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет проекта са подадени в Oбластната дирекция на Фонд „Земеделие“ по подмярка „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“, съобщиха за Topnovini.bg от Държавен фонд „Земеделие”.

Подмярката е част от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014-2020 г. и има за цел да повиши качеството на живот и да запази културната идентичност и традиции в селските райони. Финансовата помощ се предоставя за възстановяване, реставрация, ремонт и/или реконструкция на сгради с религиозно значение. Допустими са и дейности по вертикалната планировка и подобряване на прилежащите пространства.

Заявената финансова помощ за проектите в Шуменско е 3 462 876 лева.

Общият брой на подадените проекти в страната е 348. Те са на стойност 209 752 375 лева, което е четири пъти над определения бюджет.

От ДФЗ уточняват, че тъй като общата сума на заявената финансова помощ от всички подадени заявления е по-голяма от размера на определения за съответния период на прием бюджет, предстои да бъде извършена предварителна оценка по критериите за подбор.

Съответствието с критериите за оценка ще се преценява към датата на подаване на заявлението за подпомагане, съобразно приложените към заявлението за подпомагане документи. Заявленията за подпомагане ще се класират според получените при оценката точки и ще бъдат одобрявани в низходящ ред до размера на определения за съответния прием бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама