Анжел Вагенщайн представя "Серенада за балканска гайда" в Сливен

07:34, 16 юни 16 / Култура 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща с големия български писател Анжел Вагенщайн ще се проведе днес в сливенската зала Сирак Скитник". Началото на проявата е от 17.30 часа, съобщиха организаторите. Ще бъде представена най-новата му книга "Серенада за балканска гайда", а всички гости ще имат възможността да си я закупят и да получат автограф.

В книгата си Вагенщайн е събрал „есета и други драскулки – пръски от водопада на времето“. В 38-те текста читателите ще намерят негови интервюта, есета, размисли за важните неща и събития, преживени от големия наш общественик, който през октомври навърши 93 години.

 Книгата е факт благодарение на издателство „Синева“, а художник на корицата е журналистката Райна Йотова. Още в началото Вагенщайн предупреждава читателите си, че четенето на тези текстове е авантюра с неизвестен край. По думите му напълно разбираемо ще е за него, ако не всички от читателите са съгласни с написаното и дори ги съветва да не се колебаят да „хлопнат книгата и да потърсят нещо по-занимателно“.

 „Единственото ми утешение е, че цял живот съм следвал един път, богат на въпроси и беден на отговори, на който никога не съм изменил. Никога!“ С тези думи накрая Джеки, както всички го наричат, дава отговор на всички въпроси, които биха възникнали, след като любопитният читател разлисти изданието и се запознае с написаното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама