Ученичка от МГ в Русе с участие на космически лагер в Алабама

07:40, 16 юни 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученичка от Русе заминава на Международен космически лагер в Хънтсвил, щата Алабама. Симона Тодорова от Математическата гимназия е направила впечатление на комисията с мотивационното си есе. До конкурса са допуснати ученици с интереси в точните науки и астрономията.

Симона Тодорова е с второ място на Турнира на младите физици в Благоевград и е определена за първа резерва на българския отбор за международния турнир.

Освен Симона Тодорова за Международния космически лагер ще заминат Антон Узунов, ученик на Националната природо-математическа гимназия в София, и Милена Крумова - преподавател в Техническия университет в София.

Международният космически лагер събира преподаватели и ученици от цял свят, за да станат приятели, да се предизвикат взаимно като учители и ученици в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката, да събудят по-голям интерес в изследване на космическото пространство.

Там те ще могат да приложат на практика принципите на точните науки чрез управление на симулатори на космически станции и изстрелване на ракети. Международният космически лагер е от 9 до 15 юли. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама