Шефът на АПИ: Няма хипотеза винетките да са незаконни

07:59, 16 юни 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ние сме си спазили цялата необходима и разписана процедура . Направили сме всичко, както е по закон и сме спазили процедурите и законите. Няма такава хипотеза винетките да са незаконни. Единственият компетентен орган, който може да се произнесе е съдът, всички дискусии са безпредметни. Това каза шефът на Агенция пътна инфраструктура инж. Лазар Лазаро по Нова тв.

Не е спазена процедурата и съгласуването между МФ и МРРБ. Няма съгласувателно писмо, заяви представителят на Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи Николай Димитров. Инж. Лазаров беше категоричен, че такова нещо не пише в закона

Припомняме, че Върховната административна прокуратура излезе със становище на 15 юни, че процедурата, с която е изготвена тарифата за новите цени на винетките е незаконна и трябва да бъде отменена. Прокуратурата ще настоява пред съда за отмяна на подзаконовия акт, с който цената на винетните стикери бе увеличена.

"Вие насаждате в обществото, че винетките са паднали или ще паднат", оплака се Лазаров и допълни, че ако това нещо се случи, решението на съда веднага ще бъде обжалвано.

"За нас тази хипотеза не седи и аз съм твърдо убеден, че винетката няма да се отмени", категоричен е той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама