Преразпределят 1 милион лева допълнителни приходи от продажби на имоти в Пловдив

08:05, 16 юни 16 / Политика 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Планираните приходи от продажба в бюджета на Община Пловдив за 2016 г. да бъдат завишени с 1 милион лева, предлага кметът Иван Тотев. Предложението е следствие от очаквано преизпълнение на приходите от продажба на нефинансови активи и ще бъде подложено на гласуване на сесията на Общинския съвет на 16 юни.

Припомняме, че през месец май кметът съобщи, че се наблюдава рязко покачване на продажните цени на общинските имоти. "Прави впечатление, че имотите в Пловдив се продават много над обявените стойности с решения на Общинския съвет. Това е свързано с инвестиционния климат в града, Пловдив е на първо място по издадени строителни разрешения, което е и пряка причина за повишения инвеститорски интерес", коментира Тотев.

Допълнителните 1 милион лева ще бъдат разпределени за няколко обекта в Пловдив. 300 хил. лева се пренасочват за демонтаж на компрометирани участъци от контактната мрежа за тролейбусния транспорт на територията на район "Централен".

За реставрация, експониране и използване на античния Одеон се прибавят 235 хил. лв., а Зоопаркът получава 154 хил. лв. за допълнителни 10 щатни бройки. От 1 август т.г. ще бъдат назначени билетопродавачи, работници в търговските обекти, както и работници по поддръжка на чистотата и зелената система и на сгради и съоръжения. Част от средствата ще се използват и за издръжка.

80 хил. лв. допълнително ще получат двата центъра за настаняване на деца/младежи с увреждания в КСЗУ "Света Петка". За увеличаване числеността на персонала на фолклорен ансамбъл "Тракия" от 1 юли т.г. с 4 бройки са предвидени 17 хил. лв.

С 214 хил. лв. пък ще бъдат погасени част от задълженията на общинската администрация за данък недвижими имоти и такса за битови отпадъци за общински имоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама