Започва приемът на документи за гимназия

08:34, 16 юни 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес започва подаването на документи за участие в приема на ученици в държавните и в общинските училища за учебната 2016/2017 г. след завършен 7 клас.

От 16 до 21 юни учениците, които са положили успешно приемните изпити, подават заявление за участие в първия етап на класиране. За област Добрич това става в ОУ „Христо Смирненски” в Добрич  в Зала 1, Зала 2 и Ресурсен кабинет, информират от Регионалния инспекторат по образование.

Необходимите документи са заявление за участие в първи етап на класиране с подредени желания /по образец/, копие от удостоверението за завършен 7 клас, като се представя и оригиналът за сверяване, копие на служебната бележка с оценките от изпитите, когато се кандидатства от друга област. За кандидатите за профил „Изкуства” и за специалности от професии  трябва и копие на медицинско свидетелство.

Подаването на документите приключва на 21 юни. Първото класиране излиза до 27 юни включително в ОУ „Христо Смирненски” и на информационното табло на РИО-Добрич.

Записването на приетите ученици на първи етап от класиране става от 28 до 30 юни, включително, в училището, в което са приети. В този срок се подават заявление за участие във втория етап на класиране. Обявяването на списъците от второ класиране е до 4 юли, а записването между 5 и 7 юли. Трето класиране: документи се подават от 11 до 13 юли, а записването е на 18 и 19 юли.

Ако има незаети места, с решение на директора на съответното училище те се попълват до 5 септември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама