Областният управител на Плевен бе домакин на заседание на Регионалния съвет за развитие

09:40, 16 юни 16 / Политика 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Плевен Ралица Добрева бе домакин и председател на съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Северозападен район. Това съобщиха от пресцентъра на областна управа.

В заседанието, проведено на 14 и 15 юни, участваха също губернаторите на Враца, Видин, Монтана и Ловеч, кметове на общини, представители на министерства, Министерски съвет, на работодателски организации и Агенция "Пътна инфраструктура", други.

По време на заседанието бяха изложени актуални факти за изпълнението по приоритетна ос 2 на "Околна среда и инфраструктура" по българо-швейцарска програма за сътрудничество и проекти по обезвреждане на опасни пестициди и битови отпадъци.

Бе представен и одобрен Годишният доклад за наблюдение по изпълнението на Регионалния план за развитие на Северозападен район. Служител от АПИ изнесе доклад за предвидените рехабилитации през настоящата и следващата години на инфраструктурата в Северозападен район.

Членовете на съвета бяха запознати с възможностите на общините за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони, бяха изнесени и данни за напредъка по различни оперативни програми с Европейско финансиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама