Нови паралелки разкрива ЧСОУ „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“

09:56, 16 юни 16 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ допълва палитрата на профилираното обучение след седми клас за учебната 2016-2017 г. Осмокласниците вече имат възможност да избират дали да учат езици - руски като първи и втори английски, или да предпочетат новата паралелка - информационни технологии и английски език. И в двете специалности чуждоезиковото обучение е интензивно, като в програмата и на двата профила са включени по 20 часа седмично руски или английски език. В горния курс, както и в началния, обучението е целодневно. В училището продължава приемът във всички класове от 1-ви до 12-ти.

Информационните технологии навлизат и в началната степен на образование - от първи до четвърти клас. Малките гагаринци изучават руски и английски език още от първи клас.

Отличен 5.65 е средният успех на четвъртите класове на Националното външно оценяване през тази година. Учениците показаха отлични резултати по Български език и литература, по Човекът и обществото и по Човекът и природата. Седмокласниците също се представиха много добре.

Средното общообразователно училище е лицензирано от Българското министерство на образованието и науката за прием на ученици от 1-ви до 12-ти клас. ЧСОУ „Юрий Гагарин“ е и пункт за полагане на матура по руските образователни стандарти (ЕГЭ) и Сертификационен център по европейските стандарти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама