Симеонов готов да се прегърне с Турция срещу Русия, но реадмисията да продължи

10:36, 16 юни 16 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бих предпочел да влезем в един общ флот в Черно море срещу евентуална руска агресия, отколкото да прекъснем споразумението за реадмисия с Турция. 

 

Това обяви съпредседателят на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов. Той коментира появилата се в някои български медии информация, че Анкара е уведомила министерствата на външните и на вътрешните работи, че спира изпълнението на Споразумението за реадмисия на бежанци.

 

Причината била отказът на София да се включи в обща натовска флотилия срещу Русия в Черно море. Разпореждането за прекратяването на споразумението било дадено лично от турския президент Реджеп Ердоган.

 

"Не съм запознат с решението и не познавам договора. Предлагам ви да изчакаме да видим каква ще е позицията на правителството, каква е допълнителната информация. Все още това е някаква непотвърдена първична информация“, убеден е Симеонов и попита кой е източникът на информацията. 

 

"Отношенията между две държави не се градят върху слухове“, посочи той и допълни, че п принцип не било добре да бъдем вкарвани във враждебни структури или отношения, с когото и да било - включително и с Русия.

 

"Лично мен, ако питате, без да ангажирам колегите си, защото все още нямаме факти, аз бих предпочел да влезем в един общ флот, отколкото да прекъснем споразумението за реадмисия, тъй като то е жизнено важно за България като граница в непосредствена близост до Турция", заяви Валери Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама