„Бургас спорт 2016“ – фаворит да строи спортния комплекс в „Славейков“

10:55, 16 юни 16 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДДЗД „Бургас спорт 2016“ се очертава като фаворит да строи спортния комплекс в парка на комплекс „Славейков“. Сдружението, макар и със съвсем малко, предлага по-ниска цена за изграждането на съоръжението в сравнение с тази на единствения си конкурент за изпълнител – „Джи Пи груп“. Офертата на „Бургас спорт 2016“ е в размер на 16 631 321.41 лв. с ДДС. „Джи Пи груп“ предложи 16 648 188.76 лв.

Подобно е положението с получените точки по другите показатели – срок за изпълнение и техническо предложение. „Бургас спорт 2016“ е оценен с общо 27 т., а „Джи Пи груп“ – с 26.92 т.

Предстои комисията да обяви победителя в обществената поръчка.

Две фирми участват в сдружението „Бургас спорт 2016“ – „Арете строй“ и „Алфа билд инженеринг“. Управител на първата е Пламен Трифонов, който има опит в спортни проекти. Същата фирма, но с предишното й име - "Спортни настилки", е участвала в изграждането на спортна зала в Рудозем, реконструкцията на спортен комплекс "Чавдар" в Етрополе и др. „Алфа билд инженеринг“ е учредена сравнително скоро - през април 2015 г. И двете дружества са регистрирани в София.

„Джи Пи груп“ се свързва с името на изпълнителния директор на „Лукойл България“ Валентин Златев. Сега дружеството участва като самостоятелен кандидат. На първия търг компанията се яви в сдружение с „АБ инвест НН“.

Припомняме, че първата поръчка беше прекратена, след като се оказа, че всички кандидатствали тогава фирми са дали по-големи оферти от посочената финансова рамка на стойност почти 12 млн. лв. Два месеца по-късно търгът бе подновен с по-висока цена – 14 млн. лв. без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама