„Волво” е закупил парцел за собствен сервизен център в Бургас

12:00, 16 юни 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Волво Груп България” смята да строи собствен център в Бургас, в който ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките "Volvo" и "Renault", съобщиха от Общината. За целта компанията е закупила парцел в Индустриален и логистичен парк - Бургас, а първата копка е планирана за есента на тази година.

Архитектурният проект е готов, като сервизната част на базата ще разполага с три проходни канала и ще отговаря на всички международни корпоративни стандарти на компанията, включително оборудване и инструменти. Според предварителния разчет сервизът трябва да заработи още през 2017 година.

"За нас Бургас винаги е бил регион със стратегическо значение. Това се дължи не просто на ключовата локация, но и на динамичното развитие на бизнеса и дългогодишните традиции, които имаме тук", обясни Петер Ериксон - изпълнителен директор на "Волво Груп България".

Инвестицията в собствен център в Бургас е част от цялостната стратегия на компанията за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна през лятото на миналата година, а в началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача.

"Привличането на такава крупна инвестиция е добър знак за все по-благоприятния икономически климат в Бургас. Ще направим всичко възможно, за да отговорим на високите изисквания на компанията, както и на всеки коректен предприемач, който иска да работи тук", коментира кметът Димитър Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама