Българската класика ще бъде представена на сцената на куклен театър ВЕСЕЛ

12:20, 16 юни 16 / Култура 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 18 юни от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Русе „Лакомата Меца“. Това е поредният спектакъл от репертоара на театъра, поканен на сцената на търновския куклен театър през творческия сезон след „Приказка за мечтатели“, „Добро утро, лека нощ“ и „Косе Босе“.

Драматизацията и режисурата са на Дарин Петков. Сценографията и куклите са на доайена на българския куклен театър, прославил сценографската ни школа по света арх.Иван Цонев. Музиката е дело на Светла Иванова. Ролите са поверени на Румяна Джамбазова, Гергана Краева и Иван Кордов.

 Брилянтният текст на класика на детската ни литература Ран Босилек е талантливо интерпретиран в забавната и поучителна сценична реализация на русенските кукленици. Един спектакъл, в който има по нещо и за малките, и за вече порасналите деца...

 Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с  подкрепата на Община Велико Търново.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама