Искаме яхти и платноходки в Черно море, а не бойни кораби, казва Борисов

12:51, 16 юни 16 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Няма абсолютно нищо извънредно, няма нищо друго, което да се случва в държавата, освен това, което планираме". С тези думи държавният глава Росен Плевнелиев започна съвместното си изявление на "Дондуков" 2 с министъра на отбраната Николай Ненчев и премиера Бойко Борисов.

Брифингът бе даден заради информацията за военна флотилия на Румъния, Турция и България, насочена срещу Русия, разпространена от "24 часа". "Спрете всякакви спекулации, че ще се правят флотилии насочени срещу някого, заради някого", обърна се президентът към медиите.

Стана ясно, че идеята е предложена от Румъния, но е била категорично отхвърлена и от Борисов, и от Плевнелиев, и от Ненчев. "Флотилия по начина, по който бе предложена, е отхърлена и от трима ни. Дори това, ако някой си мисли, че може да се случи, има договор за това колко време военни кораби могат да стоят в Черно море", каза и премиерът Бойко Борисов, като допълни, че никой не трябва да има съмнения в пронатовските ни позиции.

"Ние сме миролюбива страна. Искаме да строим, да се развиваме, да имаме инвестиции и искаме да развиваме всички туристически идеи. Искам в Черно море да има платноходки, яхти, големи кораби с туристи, а не да се превръща в арена на военни действия", допълни премиерът, който по-рано пред медиите коментира, че исторически няма как България да бъде нападната от страна на Русия.

И заяви, че военни кораби в Черно море може да има само, ако има мощна бежанска вълна.

Президентът добави, че всяка инициатива в областта на морската отбрана можем да подкрепим само и единствено в рамките на НАТО и след политическо решение на Алианса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама