Волен Сидеров: Турция е държава-изнудвач, нужни са ответни мерки

13:10, 16 юни 16 / Политика 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция е държава-изнудвач и е нужно да бъдат предприети съответните ответни мерки. Трябва да има доста силни ограничителни мерки за търговията, за ТИР-овете, които минават през България. 

 

Това обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод разразилия се скандал от по-рано днес за създаването на обща флотилия в Черно море между България, Турция и Румъния. Заради отказа на София да се включи в общите военни действия се появи информация, че Анкара заплашила да скъса Споразумението за реадмисия на бежанци, което е подписала с България. 

 

Сидеров припомни, че през 2010 г. сме извоювали едно решение за обезщетение от Турция спрямо България за тракийските имоти. Тогава се взело решение от парламента да задължи правителството да вземе мерки, но нищо не се направило. 

 

"Към Турция можем да имаме много изисквания и трябва да прекратим това подчинено поведение на България спрямо нея", каза атакистът и допълни, че изявленията на президента Росен Плевнелиев били ярък пример за това какъв президент не трябва да имаме. "Нека българските избиратели този път да решават и избират правилно", призова Сидеров.  

 

Той призова премиера и външния министър, когато отидат на среща на най-високо равнище в Брюксел, ясно да поставят въпроса да поискат част от средствата, обещани на Турция за да не пуска бежанци към Стария континент, да дойдат в България. 

 

"Ние от ЕС повече плащаме членски внос, отколкото получаваме. Такава е нашата сметка", поясни лидерът на "Атака". 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама