Търсят да наемат 50 младежи за работа в "Тракия икономическа зона"

13:18, 16 юни 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 младежи ще могат да започнат работа в заводите на АББ в зона Раковски, част от "Тракия икономическа зона", съобщи Катя Стайкова от "Клъстер Тракия икономическа зона".  Те ще бъдат назначени на длъжностите "Монтажник електрооборудване", "Машинен оператор", "Инженер производство" и "Асистент човешки ресурси", благодарение на финансирания от Европейския съюз проект "Работодатели и синдикати заедно за младежка заетост".

 Договорът, сключен между Клъстер Тракия икономическа зона и Министерството на труда и социалната политика на Република България е за безвъзмездна финансова помощ от 271 143,86 лева.

"Ние започнахме идентифициране и активиране на неактивни на пазара на труда младежи, живеещи на територията на общините Пловдив, Марица и Раковски. Вече имаме 11 кандидати от ромски произход", каза Атанас Кръстев, председател на КТ "Подкрепа" – Пловдив.

 "Целевата група по настоящия проект включва всички млади хора на възраст от 15 до 29 години, не регистрирани като безработни в Бюрата по труда през последните 12 месеца и не ангажирани с трудова дейност, образование или обучение през последните 4 месеца.

 Който отговаря на тези изисквания и иска да работи може да се обади на телефоните на отговарящите за проекта в КТ "Подкрепа" – Пловдив:  032/ 63 18 20, 0877 905 900.

 Преди да постъпят на работа кандидатите ще преминат мотивационно обучение, обучение по ключова компетентност, а някои от тях ще учат и чужд език. Според договора за безвъзмездна финансова помощ 50-те мотивирани лица ще работят 6 месеца в заводите на АББ.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама