Първото училище в България със самостоятелно дуално обучение е в Пловдив

13:47, 16 юни 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото училище в България, което започва самостоятелно дуално обучение, което не е подкрепено от проекти и е с редовен прием е Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев" в Пловдив, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

"Уникална за страната ни Първа ученическа мебелна кооперация (ПУКМ 2015), която е вписана в търговския регистър и започва сериозна работа, свързана с изработка на мебели, фрезоване, реставрация и изработка на музикални инструменти е създадена в пловдивската Гимназия по дървообработване", съобщи директорът на гимназията Костадин Костадинов.

Професионалната гимназия ще обзаведе и три детски градини в Пловдив, които ще обучават по иновативния за България метод "Монтесори".

"Имаме машини, ученици и поръчки и стъпката към дуалното обучение е направена и ще заработим активно наесен", заяви още Костадинов.



Фирмата бе представена днес на форум "Аз променям моето училище", среща добрите инициативи, които са развити в пловдивските училища през изминалата учебна година.

25 учебни заведения от Пловдивско презентираха своята най-добра и успешна идея или събитие, успешна практика, иновация или кампания. "Целта е да се разчупи традиционното схващане за училището единствено като институция, определена да дава знания, а като място, където се изграждат личности", съобщиха организаторите от портала "Уча в Пловдив".



"Клуб природна работилница" към ОУ "Йордан Йовков" представя биоразнообразието и грижата към околната среда по неформален начин с учене чрез съпреживяване. Децата показаха, част от картите, еко сувенирите и макетите на полярните зони на Земята, които са изработени от природни материали.



Благодарствена кутия, която се оказва добър метод за самооценка и личностно развитие, събира 2000 благодарности на ученици и учители в СОУ "Кочо Честеменски".



Представители от Математическата гимназия в Пловдив изненадаха присъстващите с иновативната идея за размяна на ученици между учебните заведения, която цели да предизвика социални контакти и различен поглед върху учебния материал и адаптация. Проектът предвижда 2 или 3 деца да посещават на разменни начала за една седмица класове в други пловдивски гимназии, но на този етап е отхвърлен от РИО - Пловдив.

Всички идеи и презентации за добри практики ще бъдат качени на официалния сайт на Община Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама