СЕМ следи отразяването на трагедията с Цветелина Стоянова

14:04, 16 юни 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медиите преминаха границата на етичното поведение при отразяването на трагедията с гимнастичката Цветелина Стоянова, коментира пред БНТ София Владимирова от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Момичето все още в критично състояние след падане от 6 етаж.

Според Владимирова информацията за здравословното състояние на когото и да е е лична информация и е добре да не бъде оповестявана публично. 

„Дали има нужда от психическа помощ, или няма нужда от психическа помощ, намесата на родителите… стигна се включително до детайли за смъртта на нейната майка, за това нейната майка имала ли е психическо заболяване, което, моето лично усещане е, че е малко отвъд границата. Трябва да си даваме ясна сметка какво влияние оказваме върху обществото“, посочи тя.

По-рано тази седмица СЕМ оповести резултати от наблюдение на най-гледаните телевизионни програми в периода 30 март – 5 април, в което се констатира, че има сериозен превес на новините с негативен знак. Тогава медийните експерти изразиха безпокойството си, че това влияе върху аудиторията, а преекспонирането на едни и същи теми и събития лишава публиката от друга значима информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама