Учители се събират на международен форум в Стара Загора

14:29, 16 юни 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 учители ще участват в кръгла маса на тема „ Как да задържим учениците в класната стая”, съобщи днес проф. Галя Кожухарова, директор на Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите (ДИПКУ) на Тракийския университет. Дискусията е включена в програмата на XVI-я Национален педагогически форум, който се открива на 22 юни в Стара Загора.

Кръглата маса е част от проекта „Съпричастните и подкрепящи учители – ключов фактор за качество и ефективност в образованието”, който стартира в началото на тази година. Проектът се финансира по програма „Еразъм” и ще продължи три години. В него участват университети и институти от България, Румъния, Турция, Малта и Италия.

„Преждевременното и ранното напускане на училище е сериозен проблем  с комплексни причини, които са различни в различните европейски страни”, обясни проф. Кожухарова. Целта е да се направи проучаване, което да бъде основата за създаване на пилотни класни стаи и да се разработи програма за преквалификация на учителите.

На кръглата маса в Стара Загора ще бъдат обявени резултатите от анкета, проведена в България сред 450 ученици и 145 учители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама