Затвориха "Пикадили" в "Мол Сердика"

14:31, 16 юни 16 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Магазинът на "Пикадили" в "Мол Сердика" е затворен. Табелите на входа известяват, че причината е в повреда на електрическата инсталация на мола и че проблемът е извън контрола на "Пикадили", съобщава "Капитал". От веригата се извиняват на клиентите за причиненото неудобство. Представител на компанията уточни пред "Капитал", че от мола не отговаряли кога ще успеят да отстранят аварията, която е от 11 юни. И допълни, че наистина имат търговски спорове за наема, но от мола посочват като причина за действието си авария при тях.

През май Sofia Ring Mall затвори магазина на "Пикадили" заради неплатен наем. Още тогава в ритейл средите се говореше, че вероятно подобни действия по сходни причини ще предприемат и другите молове. Веригата, която от миналата година работи през ново дружество - "Селект трейд", има 20 магазина, включително затворения на Околовръстното. В пика си "Пикадили" имаше над 40 обекта. "Селект трейд" от края на 2015 г. е собственост на офшорка, но мениджър на акционера е Николай Лазаров, който за кратко беше и официален акционер в собственика на "Пикадили", но и сега е сочен като един от движещите фактори заедно с братята Валентин и Десислав Попови. 

Твърди се, че поне в един от овакантените молове до края на годината ще бъде открит магазин на "Билла", пише още "Регал". Първоначално се говореше, че веригата ще замести "Пикадили" в "Мол Сердика". Сега информацията е, че австрийската верига е в преговори и със Sofia Ring Mall. Други източници сочат "Лидл" като потенциален нов наемател там.

"Билла" ще влезе и в два обекта във Варна на мястото на "Пикадили", твърдят източници. Според тях единият е магазин "Център", като за втория има догадки дали ще е в "Пикадили парк" или в "Младост". Обект на "Билла" ще отвори и на мястото на "Пикадили" - Бургас, който беше затворен преди четири-пет месеца.

Другата верига с неясно бъдеще е Carrefour. Там гръцкият франчайзьор "КМБ България" е в още по-тежко състояние - в напреднала процедура по откриване на несъстоятелност и с почти празни магазини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама