Лятна читалня под небето отново посреща деца и възрастни в Разград

14:41, 16 юни 16 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лятна читалня под небето отново посреща деца и възрастни в Разград. Началото на шестото поред издание на инициативата, организирана от Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” бе поставено днес с весел детски празник. Проявата премина под мотото „Виртуална стая на приказките“. С помощта на библиотечните специалисти,  и на Пепеляшка и Д'Артанян децата разиграха приказката „Дядовата ръкавичка“.  Имаше също много други забавни игри, свързани с приказния свят.

Летните занимания тази година ще се провеждат в дните вторник, сряда и четвъртък. Малчуганите ще имат възможността да четат и да се забавляват на открито в градинката до централната сграда на библиотеката. С помощта на библиотечните специалисти децата ще открият интересни герои от непознати за тях увлекателни и провокиращи фантазията им книги. Интересните четива ще се редуват с различни занимателни игри, освен това малчуганите ще имат възможност да развихрят въображението си на белия лист.

Паралелно с това всеки делничен ден през ваканцията децата на

Разград ще имат възможност да участват и в разнообразните инициативи, организирани в детския отдел на библиотеката. Летните занимания за най-малките ще бъдат под наслов „Весела приказна ваканция”. Програмата предвижда четене на любими произведения от детски автори,  детска филмотека, забавна творческа работилница.

 Предвидено е тазгодишната „Читалня под небето“ да завърши с благотворителен панаир с творбите, изработени от децата по време на творческата работилница.

Директорът на културната институция Жанета Александрова сподели, че с всяка изминала година инициативата се радва н а все по-голяма популярност сред децата и родителите.  Радостното по думите и е, че много млади млади майки с малки деца се присъединяват към лятното четене.

Александрова пожела на всички деца, които ще посетят  тазгодишната читалня под небето да се забавляват и да не забравят да четат. „Защото който чете расте умен, здрав, красив, а всички наши разградски деца са именно такива”, допълни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама