Георги Колев: Не може човек на 500 км от ШУ да прави коментар на кадрите ни

15:21, 16 юни 16 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не може човек на 500 километра от университетa да прави коментар на кадрите ни. Това заяви в отговор на Янка Такева ректорът на ШУ „Епископ Константин Преславски” проф. Георги Колев.

По-рано днес синдикалният лидер на българските учители заяви пред журналисти, че младите учители идват неподготвени в системата на образованието, а част от тях дори не знаят добре български.

"Имаме претенции към 90% от учителите, които излизат от университетите, особено от Шуменския университет, където излизайки учителите не знаят български", каза Янка Такева.

Разбирам да е становище на областния управител или на областните управители от региона. Или да е на шефовете на регионалните образователни инспекторати – Варна, Шумен, Силистра, Добрич, Търговище, Разград. На хората, които реално ползват продукт на ШУ, каза проф. Георги Колев.

Няма да влизам в полемика или обяснителен режим – не може човек на 500 километра от университета да дава оценка. Още повече едно е на теоретично ниво да имаш представа от педагогическите кадри, друго е с тях да работиш, завърши коментара си ректорът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама