Изграждат велоалея около Панчаревското езеро

15:26, 16 юни 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изграждаме зона за отдих и велоалея около Панчаревското езеро. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата на място, съобщиха от пресцентъра на общината.

Проектът включва основен ремонт на моста на р.Искър, възстановяване и изграждане на улично осветление и реконструикция на тротоарни настилки. Велотрасето е с дължина 5,3 км, като част от нея е в паркова среда и е с екологична настилка.

„Велоалеята е около езерото в паркова среда. В момента се изпълняват довършителни работи по трасето. Следващият участък, който е изграден, достига гребния стадион през ВЕЦ „Кокаляне“ и е с асфалтова настилка. Алеята продължава до с.Герман“, уточни Фандъкова.

В участъка на „Самоковско шосе” е подменена тротоарната настилка с унипаваж. Мостът над река Искър, който е реконструиран, е с обща дължина 21 м, с връхната стоманобетонна конструкция.

Фандъкова е възложила на новия главен архитект Здравко Здравков да обнови схемата на велотрасетата, като свърже същестуващите и планирани трасета във веломрежа. От думите на кмета стана ясно още, че работят и по проект за велотрасе при гара "Пионер".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама