Започва ваксинация срещу нодуларен дерматит в Търговище

16:36, 16 юни 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През следващата седмица се очаква да започне ваксинирането на животните в област Търговище срещу  заразен нодуларен дерматит. Това беше съобщено на среща между експерти на Министерство на земеделието и храните и животновъди от региона, домакин на която беше областният  управител Светлин Бонев бе домакин на среща .

Д-р Златка Възелова - директор на дирекция „Животновъдство“ в Министерството запозна присъстващите с мерките за предотвратяване на заболяването заразен нодуларен дерматит. Тя призова животновъдите да бъдат внимателни като избягват посещенията на случайни хора и животни във фермите си. Също така, те трябва да подсигурят защитно облекло и да извършват дезинфекция, защото заболяването се предава и по механичен път.

По време на срещата бяха дискутирани проблемите на животновъдите и най-вече онези, които не могат да бъдат решени на областно ниво. Бяха обсъдени още и ниските изкупни цени на млякото, употребата на растителни продукти и контрол на общински пасища от страна на местните администрации и кметове.

Относно ниската изкупна цена на млякото,  Д-р Възелова поясни, че ръководството е предприело редица срещи и искания до Европейската комисия за финансово подпомагане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама