Британски депутат от Лейбъристката партия почина, след като беше простреляна (обновена)

17:35, 16 юни 16 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът Джо Кокс от британската лейбъристка партия почина, след като беше намушкана и простреляна пред библиотеката в нейния избирателен район, съобщавта световните медии.

Нападението се е случило в малкото градче Бирстал, Западен Йоркшир по време на публична изява.

Британският министър-председател Дейвид Камерън написа в социалната мрежа "Туитър", че смъртта на Джо Кокс е трагедия. "Тя бе отдаден и грижовен депутат. Мислите ми са със съпруга ѝ Брандон и двете им малки деца“, пише още премиерът.

Наръган е бил и втори човек, а нападателят е избягал. По-късно от полицията съобщиха, че е арестуван 52-годишен мъж. Органите на реда коментират само, че са наясно със случилото се, но не дават допълнителни сведения. 

Свидетели разказват, че са видели как ранената лежи на земята. Посетител на кафене до мястото на инцидента видял как мъж с бяла шапка се кара с втори, който се опитва да го спре. Последвала стрелба със старо оръжие.

Радио Би Би Си съобщава, че Кокс е транспортирана по въздух до близка болница.

Водещи политици съобщават, че са шокирани от новината. Една по една кампаниите за референдума на 23 юни обявяват, че спират за 24 часа дейността си.

Джо Кокс е депутат от Лейбъристката партия, подкрепяща оставането на Великобритания в ЕС. Майка е на две даца и съпруга на Брендън Кос, съветник на бившия британски премиер Гордън Браун. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама