Италианска оперна звезда избра бутиков хотел в "Капана" за престоя си в Пловдив

17:37, 16 юни 16 / Култура 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Италианската оперна звезда Доната Д’Анунцио Ломбарди, която пристига в Пловдив за постановката "Мадам Бътерфлай", пожела да отседне в бутиков хотел в квартал "Капана", за да се потопи в артистичния дух на Града под тепетата.

Представлението със световноизвестното сопрано е на 21 юни на Античния театър и е част от програмата на фестивала Opera Open 2016. На италианската прима ще партнира тенорът със световна кариера Камен Чанев, който до последно има ангажименти в чужбина. Екипът на Опера Пловдив начело с диригента маестро Лучано ди Мартино обаче е в готовност да репетира и в почивните дни. Останалите роли са поверени на Михаил Пулиев, Елена Чавдарова, Марк Фаулър и др.



Доната Ломбарди е сред водещите интерпретаторки на героините на Джакомо Пучини. Носителка е на престижната награда от "Пучини фестивал" в Торе дел Лаго за пресъздаване на образите на Мюзета, Мими, Магда, Луи, Чо-Чо Сан и главната роля в "Сестра Анджелика". Пее на най-престижните сцени в Италия и в чужбина - Ла Скала, оперните театри в Неапол, Торино, Палермо, Флоренция, Арена ди Верона, както и в оперите в Цюрих, Детройт, Париж и Оман.

Камен Чанев специализира в Рим, в Академията на Борис Христов, при Александрина Милчева. През 1992 г. започва работа в Софийската опера. След пет сезона се мести в Прага, където пее две години, преди да премине на свободна практика. В момента живее във Виена и се изявява на престижни сцени като Щаатсопер, Дойче опер в Берлин, Арена Ди Верона, Лицео в Барселона, Ла Фениче във Венеция и др. Камен Чанев ще участва и в "Турандот" на 15 юли, както и в "Аида" на 22 юли.

Въпреки че не е официална премиера, "Мадам Бътерфлай" ще бъде адаптирана специално за Античния театър с нов, по-голям декор, който за първи път пристига в Пловдив. Билети се продават на касата на Концертна зала, в Билетния център пред Общината, от служители на Операта на открита каса на кръглите фонтани и онлайн в eventim.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама