Обявиха дарителска кампания за доизграждане на храм „Света Петка“ в Сливен

18:04, 16 юни 16 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дарителска кампания за доизграждане на храм „Света Петка“ в Сливен обяви предстоятелят на храма отец Силвестър Янакиев. По думите му до момента църковното настоятелство разполага с 40 000 лева, събрани от църковни дарения. Необходими са около 150 000 лева за доизграждане на храма. Допълнително ще трябват средства и за неговата украса.

Набираните средства са само за материали, трудът по изграждането на църквата е дарение от строителна фирма. Намеренията на църковното настоятелство са догодина, на Великден, в храм „Света Петка“ да бъде направена първата служба.

В момента има нужда и от екип от архитекти, който да адаптира проекта на храма, защото след започване строителството на църквата, се оказало, че има някои конструктивни недостатъци, които трябва да бъдат отстранени. Самите основи трябва да бъдат разширени с 4 метра, затова в момента строителството е спряно.

Идеята за строежа на храма е от 1999 година. Първоначалният проект е за храм с близо 800 кв. м. разгърната площ, а на по-късен етап е приет друг проект  - с 200 кв.м. площ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама