Заместник-кметове от Разградско с несъответствия в декларациите пред Сметната палата

18:56, 16 юни 16 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима действащи и един бивши зам.-кмет попадат в списъка на Сметната палата с  установени несъответствия в имуществените декларации на лица, заемащи висши държавни и други длъжности.

Зам.-кметът на община Разград Ердинч Хасанов  е подал встъпителна декларация през 2015 г., но е пропуснал да декларира данни за съпругата  си - притежавани дялове в "ИНТЕР-ВЕСТ" ЕООД, с. Ясеновец.

В нарушение е и зам.-кметът на община Кубрат Красимир Великов. Той  е  подал встъпителна декларация също през 2015 г., но не е декларирал данни за съпругата си - притежавани дялове в "Рая Кар" ЕООД, гр. Кубрат.

Сред декларациите с пропуски е и тази на зам.-кмета на община Исперих Николай Николов, който е подал встъпителна декларация през 2015 г. Той  също не е декларирал данни за съпругата  си - притежавана нива с площ  13 дка в с. Зебил, общ. Главиница.

В списъка е и бившият зам.-кмета на Кубрат Осман Ахмед Чауш. Той е  подал финална декларация през 2015 г., но пропуснал да декларира притежаван стопански двор с площ 6,383 дка в с. Тертер, общ. Кубрат.

Откритите несъответствия от Сметната палата са  от извършените проверки на имуществените декларации, подадени от кметовете и заместник-кметовете на общини, кметовете и заместник-кметовете на райони и председателите на общински съвети, участвали в местните избори, проведени през октомври 2015 г. В списъка са включени и констатациите за несъответствие от извършените проверки на имуществените декларации и на други задължени по закона лица, които са подали встъпителни и финални декларации за същия период. 

Проверени са общо 475 души, подали встъпителна декларация, и 484 души, подали финална декларация, както и техните съпрузи и ненавършили пълнолетие деца. Направени са 178 заключения за несъответствия.

Съгласно Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, когато е съставено заключение за несъответствие, председателят на Сметната палата уведомява изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава 14-та или 15-та от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и председателя на Държавната агенция "Национална сигурност".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама