Стоки с неизвестен произход откриха при проверка на търговец в Добрич

19:01, 16 юни 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместни проверки на територията на област Добрич бяха извършени  от служителите на ТД на НАП Варна, ОД на МВР, Агенция по безопасност на храните и звено  „Фискален контрол“ при ЦУ на НАП София. Акцията се проведе в пълен синхрон и при отлична координация на действията  между държавните институции.

 Целта на проверките е да се пресекат канали за незаконен внос на стоки с висок фискален риск, тяхната реализация, както и опитите за укриване на данъци.

През изминалото денонощие е извършена проверка на търговец на стоки, определени като рискови. При проверката данъчните  са установили стоки с неустановен произход и количество. Иззети са компютърните конфигурации и всички счетоводни и търговски документи, намиращи се в обекта.  Към момента тече ревизионно производство на задълженото лице, наложени са и предварителни обезпечителни мерки. При установяване на данни за извършено престъпление, ще бъде уведомена и  Прокуратурата.

„Съвместната работа с другите държавни институции, съпричастни в борбата със сивата икономика, дава все по-добри резултати. Проверките продължават, като усилията ни са насочени към своевременно пресичане на опитите за нанасяне на щети на бюджета. Към всеки опит за укриване и незаплащане на данъци, ще бъдем безкомпромисни“, заяви директорът на  НАП Варна Милена Колева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама