Почти всеки пети в местната власт с неизрядна имотна декларация

19:43, 16 юни 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
178 несъответствия в имотните декларации на 959 кметове, съветници, председатели на общински съвети и участници в местния вот м.г. е открила Сметната палата, съобщават от одитната институция. Това е почти всеки пети в местната власт.

Бившият кмет на Ботевград Георги Георгиев, известен с имотни сделки между членове на семейството му и общината, не е декларирал дялове на съпругата си във фирма.

Кметът на софийския район Красно село Христо Апостолов не е обявил притежавани от съпругата му дялове в петричката фирма "Агроболкан къмпани", а кметът на "Средец" Мария Ачкова не е описала недвижим имот на съпруга си в община Шабла.

Зам.-кметът на район Панчарево Ваня Тагарева не е описала апартамент на малолетния си син, става ясно от публикувания списък с несъответствията.

Проверените декларации са подадени в периода 7 ноември – 31 декември 2015. Нарушенията са установени при засичане с данните, които подават други лица, както и с информацията в МВР, Агенцията по вписванията и др., уточняват от Сметната палата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама