АЕЖ иска публичност за побоя над фоторепортера Пиер Марсо

21:17, 16 юни 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асоциация на европейските журналисти – България (АЕЖ-България) настоява за публичност на случая с побоя над френския фоторепортер Пиер Марсо.

„Въпреки, че побоят не е пряко свързан с журналистическата работа на Пиер Марсо, смятаме, че той е повод да се замислим за щетите върху имиджа на столицата ни, която неминуемо ще попадне в класациите за състоянието на медийната среда и в списъците с местата, опасни за практикуване на професията ни“, пишат в позицията си от асоциацията.

Френският фоторепортер Пиер Марсо беше жестоко пребит в центъра на София при пътен инцидент от водач на мощен автомобил.

Инцидентът стана на 15 юни т.г. в 11,50ч. българско време при засичане на автомобила на журналиста с автомобил сив металик, според информацията, разпространена от полицията. Фоторепортерът е откаран със счупена челюст и наранявания по главата и лицето от Спешна помощ в болница, където е прекарал и нощта. По-късно полицията разпространи информация, че извършителят на побоя е задържан в Пето РПУ.

Пиер Марсо е френски фото-журналист на свободна практика. Негови снимки са публикувани в световни агенции като Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама