Международно отличие за млада художничка от Търговище

07:13, 18 юни 16 / Култура 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димана Стойчева от Клуб „Батик” към Младежки дом-Търговище е отличена от Международния ученически конкурс „ЗАЕДНО В ХХІ ВЕК”. Наградата на Димана е една от двете присъдени в раздел „Приложно изкуство”. Награда като педагог получава ръководителят на клуба Славка Георгиева.

Организатори на конкурса са Фондация „Устойчиво развитие за България”, Синдикатът на българските учители, редица сдружения, Министерството на образованието и науката и под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България.

Конкурсът има за цел да стимулира интереса на учениците за запознаване с историята и бъдещето на българо-руските връзки и сътрудничество, да формира в подрастващото поколение чувство на приятелство между народите, а чрез средствата на изкуството да се даде възможност за творческата изява на учениците. Примерните теми за конкурса през тази година бяха:„С Русия – заедно завинаги“ и „Ние сме за мир!“

Конкурсът е за рисунки, песни, стихове, есета, реферати и медийни презентации – на български и руски език в три възрастови групи: Приемаха се и творби на български деца, които живеят или учат в чужбина, както и на деца от други държави.

Този конкурс бе обявявен в рамките на дългосрочния международен проект „Заедно в ХХІ век” на Фондация „Устойчиво развитие за България”. Стремежът е да се засили интересът на децата и младежите, които с помощта на своите родители и учители, да се запознаят с многовековната история и настоящето на сътрудничеството между България и Русия, между България и други приятелски страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама