Протестът „Две години забравени“ е днес в „Аспарухово“

07:21, 18 юни 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на „Аспарухово“ се събират днес на протест, за да напомнят за наводнението, при което преди две години загинаха 13 души. Те ще се съберат в 11 ч. в централната част на квартала. След това ще отидат до районното кметство и ще търсят отговори на много наболели въпроси.

„Целта на този протест е да изискваме от общинската власт конкретни срокове за действия по изпълнение на изграждането на деретата и превръщането им в охранителни канали. Вече две години след онази злокобна нощ, въпреки даренията на хора от цялата страна, а и от чужбина - нищичко не се е променило. Нищо не се прави за да се предотврати повторение на трагедията. Ръсят се обещания на „килограм“, но след това следва... нищо. Уж все започват, но вече втора година всичко е уж“, пише един от организаторите - Николай Иванов.

Към протеста смятат да се присъединят и общинските съветници от групата на БСП. Това те обявиха на пресконференция, на която показаха и снимки от реалното състояние на деретата в квартала, заради които стана наводнението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама