Отново жега в Русе, оранжев код и до 40 градуса, раздават минерална вода на Карнавала

07:28, 18 юни 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И днес времето в Русе и региона ще бъде горещо, сочат прогнозите за деня. Обявен е оранжев код. Очаква се максималните температури в следобедните часове да достигнат 38-40 градуса. 

Заради жегата по време на Карнавала, ще бъдат осигурени 2000 бутилки минерална вода - от Община Русе и БЧК. Водата ще се раздава на няколко пункта в центъра на града. 

Вечерта и през нощта срещу неделя ще превали и прегърми на изолирани места в Северозападна и Централна Северна България Количествата ще са между 1 и 5 л/кв.м., но не е изключено и да има извалявания с по-съществени количества. В неделя на повечето места ще е без валеж. След обяд в отделни планински райони е възможно да превали краткотрайно, в количества под 5 л/кв.м.

Водните количества в повечето от наблюдаваните реки са около праговете за високи води.

На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес речните нива в басейна ще продължават да се понижават. Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира за 18 и 19 юни, че водните нива ще бъдат около средно многогодишната стойност. Речните нива във водосбора ще продължат да се понижават.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира, че водното количество в долното течение на реката на 18, 19 и 20 юни ще бъде над средно  многогодишната стойност. Днес и през следващите 2-3 дни водните нива във водосбора ще продължат да се понижават и ще бъдат под прага за внимание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама