„Усмивкова терапия“ организират в Стара Загора

08:47, 18 юни 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Под надслов „Цени себе си – направи своя избор“, ще се проведе шестото издание на кампанията „Усмивкова терапия“ в Стара Загора. Инициативата е на Превантивно-информационния център по зависимости и цели популяризиране на вредата и опасността от употребата на психоактивни вещества.

Кампанията ще продължи една седмица - от 20 до 26 юни. Центърът по зависимости и  Младежки доброволчески клуб „Дари надежда“ организират различни полезни дейности, свързани с идеята.

Програмата на „Усмивкова терапия “ започва в понеделник с кинолектория под надслов  „Всеки ден е шанс да промениш живота си“. Ще има и форум-театър „Любовният триъгълник“, творческа работилница за таланти „Симбиоза“, „Лаборатория на чувствата“ под надслов „Бъди себе си“.

Ралица Георгиева от екипа на Мрежа „Хлебни къщи“ ще представи демонстрация на работа с брашно, общностно месене, приготвяне и изпичане на собствен хляб, с вплитане на разказ за историята на хляба като вечната храна, но и като ключово средство за общуване  и т.н.

Предвижда се и тренинг „Насилието, психоактивните вещества и младите хора“, както и лектория „Академия за родители“.

Организатори на седмицата, посветена на борбата с психоактивните вещества, са Превантивно-информационният център по зависимости, в партньорство с Регионална  здравна инспекция, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Международен младежки център, Мрежа „Хлебни къщи“, Фондация „Институт за съвременна психология“, СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама