За девети път се провежда "София Прайд"

09:26, 18 юни 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес ще се състои деветото шествие „София Прайд 2016“, който се организира от хора с нетрадиционна сексуална ориентация. Събитието е организирано от ЛГБТ-общността у нас. Участниците в него се събират в 17.00 ч. в Княжеската градина, намираща се при паметника на "Съветската армия". 

И тази година Българската православна църква заклейми провеждането на “София Прайд”. Българският Патриарх Неофит нарече парада „натрапвана пропаганда и публична демонстрация на хомосексуализма като начин на живот”.

От СДВР обещаха, че съвместно с Главна дирекция „Национална полиция“ ще бъдат ангажирани в обезпечаване на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града. Униформените ще бъдат още по-съсредоточени, тъй като в 17.30 ч. се организира протестно шествие срещу „София Прайд“. Сборният му пункт са пилоните на НДК.

Уведомителни писма за двете мероприятия са подадени в Столична община и тя е съгласувала шествията.

От МВР уточняват, че съгласно българското законодателство в обособените зони няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове).

От съображения за сигурност по маршрутите на движение шествията ще бъдат съпровождани от полицейски екипи. По направленията им поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама