Затягат реда в Слънчев бряг, ще има по-строг пропускателен режим

09:49, 18 юни 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След престрелката в Слънчев бряг, при която беше убит един човек, а двата други бяха ранени, МВР заедно с ръководството на „Слънчев бряг“ АД обмислят едни по-сериозни мерки, свързани с контролно-пропускателния режим в комплекса. Там вече функционират КПП-та, които засега се обслужват от служители на частна охранителна фирма. От 1 юли обаче тази дейност вероятно ще се извършва от полицаи. Това обяви в сутрешното предаване „Събуди се“ по Нова телевизия директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

„Тези пропускателни пунктове ще бъдат на определени от нас места, като в тях ще участват предимно униформени служители. Държа да поясня, че не става въпрос за пропускателни пунктове, проверяващи всеки един автомобил или всеки един турист, който преминава през тях. Критерият, по който ще бъде извършена проверка, е дали даденото лице или даденият автомобил отговаря на някакъв рисков профил“, коментира старши комисар Калоянов.

Той обясни, че ще има свободно придвижване на туристите, но ще има контрол по отношение на моторните превозни средства, най-вече на луксозните автомобили. Националната агенция за приходите пък ще контролира автомобилите, извършващи доставка на рискови по отношение на акциза стоки.

„Тези пропускателни пунктове не са такива, които да правят на 100 % контрол“, поясни Калоянов.

По друг начин обаче се приемат тези мерки от хотелиерите.

„Какъв е този начин, по който е решено да се затвори комплексът? Как ще ми затвори бизнеса Министерството на вътрешните работи? Това абсолютно противоречи на всичко. Ние сме пледирали за силно полицейско присъствие, но какво ще правят там на КПП-тата. С тези опашки там на какво ще заприличаме. Аз искам да живея в моя Слънчев бряг. Тук съм от много години. Не искам да прилича на Кербала“,  каза Веселин Налбантов от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Разговорите за преструктурирането на съществуващите контролни пунктове в комплекса са в начална фаза. Обсъжда се възможността функциите на охранителната фирма да бъдат поети от Областната дирекция на МВР в Бургас. Това обясни от своя страна изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров. Той увери, че по никакъв начин не се е коментирало пълното затваряне на комплекса, каквито са притесненията на хотелиерите.

„При сегашния контролен режим не се наблюдават задръствания. Надявам се и с промените от 1 юли да избегнем този проблем, защото все пак за туризма това не е добър имидж“, каза в заключение Златко Димитров в отговор на въпроса дали ще има струпване на коли и автобуси при новия режим на работа на КПП-тата от 1 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама